Formule 1 mag geen extra geluidshinder geven

Mocht de F1 naar Assen komen, dan mag er geen extra geluidshinder optreden (Rechten: ANP/Marcel van Hoorn)
Mocht de F1 naar Assen komen, dan mag er geen extra geluidshinder optreden (Rechten: ANP/Marcel van Hoorn)
ASSEN - Mocht de Formule 1 naar Assen komen, dan mag het autosportevenement geen extra geluidsoverlast veroorzaken. Dat schrijft Gedeputeerde Staten naar aanleiding van vragen van GroenLinks.
Dat betekent dat de organisatie van de Formule 1 zich zal moeten houden aan het
. In dat in 2011 gesloten akkoord staan afspraken over geluidsnormen en voorwaarden voor vergunningverlening aan het TT Circuit.

Zorgen om extra lawaai

De overeenkomst is ondertekend door de provincie, de gemeente Assen, het TT Circuit en de Stichting Geluidshinder Baggelhuizen. De stichting maakt zich zorgen dat omwonenden niet genoeg gehoord zullen worden bij het naar de Drentse hoofdstad halen van de Formule 1.

Lees meer: Geluidsoverlast door TT Circuit blijft hetzelfde

De stichting vroeg eerder in een brief aan de gemeenteraad van Assen aandacht voor de plannen om de Formule 1 naar Assen te halen. De stichting zegt niet gelijk nee tegen het plan, maar wil wel dat er ook aandacht is voor de inwoners van Baggelhuizen. De stichting wil dat de komst van het autosportevenement gecompenseerd wordt door 'concrete maatregelen'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.