Stelling: Het is goed dat edelherten in de Oostvaardersplassen worden afgeschoten

Edelherten in de Oostvaardersplassen worden afgeschoten (Rechten: Robin Utrecht/ANP)
Edelherten in de Oostvaardersplassen worden afgeschoten (Rechten: Robin Utrecht/ANP)
ASSEN - Flevoland laat zo snel mogelijk bijna duizend edelherten in de Oostvaardersplassen afschieten.
Ongeveer 180 konikpaarden verhuizen naar een gebied elders in Europa. Er blijven dan nog 1.100 herten, paarden en koeien in het natuurgebied over. Die moeten samen in een kleiner gebied leven, maar wel met meer beschutting rondom. Flevoland wilde de edelherten liever verhuizen naar een andere plek, maar dat lijkt niet te gaan lukken.
Afgelopen winter was er veel te doen over het gebrek aan voedsel en het niet bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen. De provincie besloot de wilde dieren toch te laten bijvoeren. Ruim 3.200 grote grazers overleefden de winter niet.

Stelling

Wat vind jij: moeten de edelherten niet gewoon naar Drenthe komen? Of is het afschieten van bijna duizend dieren een goed plan?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren was onze stelling: ik wil best investeren in verduurzaming. Een kleine minderheid van 48 procent was het eens. Er stemden 1.406 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.