Deze week in de Drentse natuur: wandelen en met de huifkar mee

In het Bargerveen leven ongeveer 300 vogelsoorten, 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en 900 nachtvlindersoorten (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
In het Bargerveen leven ongeveer 300 vogelsoorten, 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en 900 nachtvlindersoorten (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Ontdek het Bargerveen in een huifkar of wandel langs de grootste radiotelescoop van Europa. In de zomermaanden zetten we elke week een aantal leuke activiteiten op een rijtje.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

Huifkartocht Bargerveen

Verken woensdagmiddag het hoogveen van Zuidoost-Drenthe met de Veenland Express. De boswachter vertelt onderweg over de dieren en planten die in dit gebied leven. De tocht start om 14.00 uur. Vergeet niet om je van te voren aan te melden. Hier vind je meer informatie.

Natuurwandeling LOFAR

In de buurt van Dwingeloo staat de grootste radiotelescoop van Europa, midden in een natuurgebied. Tijdens deze excursie vertelt de gids je over de bijzondere samenwerking tussen de techniek van de LOFAR telescoop én de natuur in dit unieke moerasgebied. De wandeling start donderdagmiddag om 14.00 uur. Hier lees je meer informatie.

Zwerftocht door de Mandelanden

De Mandelanden is een nieuw natuurgebied van 120 hectare. Samen met twee gidsen ga je in het moerassige landschap op zoek naar begaanbare paden. De wandeling start donderdagavond om 19.00 uur. Meer informatie vind je hier.
De hele zomer licht ROEG! allerlei activiteiten, fietstochten en wandeltochten uit voor jong en oud. Wil je niets missen? Ga dan naar Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl