Studenten moeten bus- en treinreis toch zelf betalen in laatste schoolweek

De studenten OV is in de laatste week voor de vakantie niet geldig (Rechten: Jeroen Jumelet/ANP)
De studenten OV is in de laatste week voor de vakantie niet geldig (Rechten: Jeroen Jumelet/ANP)
ASSEN - Studenten uit het Noorden moet in hun laatste schoolweek gewoon betalen voor hun reis met de trein of de bus.
Minister Ingrid van Engelshoven wil de geldigheid van de gratis studenten OV niet met een week verlengen. Dat blijkt uit haar antwoord op vragen uit de Tweede Kamer.

Lees meer: Noordelijke studenten mogen niet gratis reizen: 'Ik vind het onredelijk'

Studente Michelle Leine startte eerder een petitie omdat de ov-kaart volgende week niet geldig is. Overal in het land is het dan vakantie, behalve in de regio Noord. Hierdoor moeten studenten de reiskosten van hun laatste studie- of stageweek zelf betalen. Naar aanleiding van deze petitie stelde Kamerlid Judith Tielens van de VVD Kamervragen aan de minister.

Lees meer: Noordelijke studenten kunnen niet gratis reizen; Michelle (19) overhandigt petitie

Volgens Van Engelshoven is het te duur om de OV-kaart de laatste week ook nog geldig te laten zijn. Om dit regionaal in te voeren brengt te veel problemen met zich mee, zegt ze in haar antwoorden. Ook gaat ze geen onderzoek laten doen naar mogelijke oplossingen, want elke mogelijke oplossing brengt te veel kosten met zich mee "en gaat bovendien gepaard met grote administratieve inspanningen".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl