Vier basischolen onder één dak in nieuw kindcentrum in Emmer-Compascuum

kindcentrum emmer-compascuum
Impressie van het kindcentrum © Gemeente Emmen
Emmer-Compascuum krijgt een zogenoemd kindcentrum. In een nieuw te bouwen pand in het dorp komen basisscholen De Meent, De Runde, De Braakhekke en De Hoeksteen en voorscholen Stichting Peuterwerk en De Veldwachter.
OBS De Meent en OBS De Runde gaan in het nieuwe gebouw samen verder als De Mende. De scholen CBS De Triangel en CBS De Braakhekke zijn samengevoegd als de fusieschool De Braakhekke.
"Het nieuwe kindcentrum zorgt voor een uitdagende en aantrekkelijke leeromgeving voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar", zegt wethouder Robert Kleine van Emmen. "Zo bouwen we samen met de schoolbesturen aan een frisse en gezonde leeromgeving met goed en modern onderwijs, zodat iedere leerling met plezier naar school gaat."
Het pand wordt gebouwd op het terrein achter het multifunctionele centrum De Deele. Het definitieve ontwerp is inmiddels vastgesteld. In de komende tijd wordt de aannemer geselecteerd die de nieuwe school gaat bouwen. Na de zomervakantie moet de bouw van start gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl