Negatief zwemadvies voor gedeelte Grote Rietplas in Emmen

De Grote Rietplas in Emmen (Rechten: RTV Drenthe)
De Grote Rietplas in Emmen (Rechten: RTV Drenthe)
EMMEN - Voor een gedeelte van de Grote Rietplas in Emmen geldt een negatief zwemadvies. In het water ter hoogte van de locatie Ruimzicht is een te hoge concentratie van de 'poepbacterie' intestinale enterokokken gevonden.
De bacteriën komen voor als het water in aanraking is gekomen met mest. De bacteriën zijn behoorlijk resistent, waardoor ze lange tijd in het water aanwezig kunnen blijven.

Lees meer: Water bij Sportlandgoed Zwartemeer niet veilig

Provincie Drenthe en Waterschap Vechtstromen hebben het negatieve zwemadvies ingesteld. De provincie heeft waarschuwingsborden geplaatst. Als mensen toch het water in gaan, kunnen zij last krijgen van koorts en maag- en darmklachten zoals maagkramp, misselijkheid, braken en diarree.
De waterkwaliteit van de andere zwemlocaties in de Grote Rietplas is op dit moment wel voldoende. De overige officiële zwemplassen in Drenthe zijn ook veilig volgens de provincie en het waterschap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl