'Zuidenveld betekent veel voor Dalen'

DALEN - Zomerfeest Zuidenveld in Dalen is nu echt losgebarsten. Vandaag stonden vooral de paarden en koeien in de schijnwerpers. De keuringen trokken erg veel publiek. "We hebben echt een topdag, het aantal deelnemers is ook duidelijk groter", jubelt Ben van de Griend van de plaatselijke organisatie.
Zuidenveld is van oudsher een roulerende agrarische tentoonstelling. "Die agrarische component blijft erg belangrijk, maar we zoeken de laatste jaren ook nadrukkelijk toenadering richting de burger, omdat we Zuidenveld levend willen houden. Het programma is breed, er is voor elk wat wils", vertelt Van de Griend.

Lees meer: 'Zuidenveldkoorts' is toegeslagen in Sleen

Dalen heeft van oudsher warme gevoelens voor het feest. De versiering in de straten is indrukwekkend, het draagvlak is enorm. Dat weet ook Jan Meijerink, de eigenaar van het ruim drie hectare grote terrein waar het evenement tot en met zondag wordt gehouden. "Zuidenveld betekent veel voor Dalen. Het draagt ook erg bij aan meer saamhorigheid. Mensen zijn bezig met de versieringen, ze maken samen de wagens voor de optocht. Door die samenwerking komen mensen echt dichter bij elkaar."

Meer kinderen

Het aantal koeien op de keuring vertoont dit jaar een stijgende lijn. Ook zijn er duidelijk meer kinderen die meedoen met jongvee. "Heel erg leuk. Als de kinderen plezier hebben, dan hebben wij het ook", zegt melkveehouder Klaas Smits.
Zijn zoon Jesse (8) wordt tweede met een kalf. Jesse zelf vindt het nog niet meevallen, dat voorbrengen. "Je moet er netjes mee lopen en het hoofd goed omhoog houden. Maar dat is nog niet zo makkelijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl