Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Je kunt zondag een huisje timmeren voor Eddy de eekhoorn en zijn vriendjes (Rechten: Pixabay.com)
Je kunt zondag een huisje timmeren voor Eddy de eekhoorn en zijn vriendjes (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Het heerlijke weer nodigt uit om de barbecue van stal te halen, maar er zijn genoeg andere leuke activiteiten binnen en buiten te beleven. We zetten een paar tips voor je op een rijtje.
Oh,
in Emmen raden we voorlopig even af. Daar drijft de poepbacterie rond. Voor een overzicht waar je dit weekend wel een verkoelende duik kunt nemen, raden we deze
aan.

Nachtvlinders spotten op het Dwingelderveld

Wie vanavond naar het Dwingelderveld gaat, zal daar gespannen lakens aantreffen waar licht op geprojecteerd wordt. En daar zit een speciale reden achter. Bij het bezoekerscentrum kun je namelijk een kijkje nemen in de wondere wereld van de nachtvlinders. In Nederland zijn heel veel verschillende soorten. Een gids van Natuurmonumenten is aanwezig om je te helpen de soorten te herkennen. Het spotten begint om 22.30 uur en duurt tot 02.00 uur. Meer informatie is te vinden op hun website.

Obstacle Run op Erica

Zin in een sportieve uitdaging? Dan moet je zaterdag naar Erica voor de jaarlijkse Obstacle Run. Er zijn verschillende afstanden op het parcours met meer dan 40 obstakels. Je moet buffelen door modder, gras, bos en water. De opbrengst komt ten goede van een stichting en/of goed doel. Aanvang: 09:30 uur.

Festival Veenhuizen

In Veenhuizen begon vrijdag al het Festival Veenhuizen. En op zaterdag is er verspreid door het dorp een hoop cultuur op te snuiven. Het festival draait om muziek en verhalen. Zo zijn er optredens van het Margaretha Consort en het pianoduo Scholtes & Janssens. Maar er is onder meer ook een literair-muzikale wandeling. Het hele programma vind je hier.

Zuidenveld

Het Zuidenveld is een vierdaags evenement dat ieder jaar duizenden bezoekers trekt. Zaterdag staat Dalen volop in het teken van het festijn. Zo zijn er kinderactiviteiten, is er een beachsoccer-toernooi en nog veel meer. Dit weekend zijn er evenementen in de tent en is er een lichtjesroute door de versierde straten van Dalen. Het Zuidenveld is van oudsher een landbouwtentoonstelling. Daarom zijn er ook veekeuringen, paarden- en ponyconcoursen en andere activiteiten met een agrarische insteek.
Zomerfeest Zuidenveld in Dalen is losgebarsten

Landelijke Open Imkerijdagen

Wil je meer over bijen weten? Dan heb je geluk! Zaterdag en zondag zijn er de Landelijke Open Imkerijdagen. Aan het weekend doen ruim 200 individuele imkers of lokale imkerverenigingen mee. Ook in Drenthe zijn er veel imkers die hun deuren openen voor nieuwsgierigen. Welke imkers meedoen, vind je op dit handige kaartje.
ROEG!: Bijenwerkdag op de Gasterse Duinen

Braderie met vlomarkt in Odoorn

Op zondag kun je in Odoorn terecht voor een gezellige braderie. Ook is er een vlomarkt in het centrum van het dorp. Die is te vinden op de sfeervolle brink. De braderie begint rond 11.00 uur.

Buitendag Eddy de eekhoorn

Zondag kunnen de allerkleinsten in het bos terecht voor een zoektocht naar Eddy de eekhoorn. Daarvoor moet je naar Buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer. Je ontdekt van alles over het leven van de eekhoorn tijdens een heuse speurtocht door het bos. Na afloop mogen de kinderen een eekhoorn-voederhuisje timmeren voor Eddy en zijn soortgenoten in je eigen tuin.

Drenthe's Mooiste

En tot slot hebben we nog Drenthe's Mooiste, die voor de tweede keer plaatsvindt. Het is een fietstoertocht met routes van 65, 110 en 160 km. De routes gaan door het trainingsgebied van Erik Dekker en tonen al het moois wat Drenthe te bieden heeft. Startpunt is sportcomplex Acivum in Hoogeveen.

Lees meer: Drenthe's Mooiste opvolger Erik Dekker Classic​

Bovenstaande is een greep van alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. Heb je zelf een tip? Laat het ons weten. We wensen jullie een zonnig weekend en veel plezier met je wat gaat doen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl