Plofkraak gepleegd in winkelcentrum Angelslo in Emmen

EMMEN - Bij een pinautomaat in winkelcentrum Angelslo in Emmen is vannacht een plofkraak gepleegd. De omgeving is afgezet.
Door de explosie liep een gevel van het gebouw grote schade op. Ook auto's die in de buurt van de getroffen pinautomaat stonden, raakten beschadigd door rondvliegend puin.

Geen ontruiming

De plofkraak werd vlak na 3.00 uur gepleegd op een pinautomaat van de ABN AMRO-bank. Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse. In eerste instantie ging de politie er van uit dat er woningen bij het winkelcomplex ontruimd moesten worden. Dit bleek uiteindelijk niet nodig.

Verdachten

Volgens de politie raakte er niemand gewond. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie meldt dat het vermoedelijk om twee mannen gaat die de plofkraak pleegden. Zij zouden met een scooter op de vlucht zijn geslagen. Of er iets buit is gemaakt is nog niet bekend.

Plofkraak 2017

Ruim een jaar geleden werd er in hetzelfde winkelcentrum ook een plofkraak gepleegd. Dit gebeurde toen aan de andere kant van het winkelcomplex.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl