Winkelcentrum na plofkraak wel open, alleen drogisterij blijft dicht

EMMEN - De ravage die is aangericht bij de plofkraak in winkelcentrum Angelslo in Emmen is de ochtend na het misdrijf goed zichtbaar. De gevel waar de pinautomaat van de ABN AMRO-bank in zat is voor een deel weggeblazen. En de pinautomaat zelf is veranderd in een vreemd uitziende kast met een hoop losse draden.
De plofkraak in het winkelcentrum was even na drieën. Niemand raakte gewond. De daders zijn mogelijk twee mannen die er op een scooter vandoor gingen. Of er iets is buitgemaakt, is niet bekend. 

Schade bij drogisterij
Het winkelcentrum Angelslo is ondanks de rumoerige nacht vandaag wel geopend. "Voor zover bekend moet alleen een drogisterij de deuren gesloten houden", zo meldt een medewerkster van de naastgelegen kledingwinkel. De pinautomaat was gevestigd aan de zijgevel van de drogisterij. Door de knal zou er ook in de winkel schade zijn ontstaan. Bij de drogisterij was vanochtend niemand bereikbaar voor een reactie. 

De medewerkster van de kledingzaak schrok vanochtend toen zij bij haar zaak aan kwam. "Ik had het nog niet meegekregen in het nieuws. Dus toen ik bij de winkel aan kwam, zag ik allemaal roodwitte linten, daar schrok ik wel van." De kledingwinkel kon vandaag wel de deuren openen. "We zitten direct naast de pinautomaat, maar er lijkt hier op het eerste oog geen schade te zijn. Er lag wel wat stof binnen, misschien dat het dak een beetje ontzet is."

'Enorme knal'
Jan Dekker woont bij het winkelcomplex in Emmen: "Even na drieën hoorde ik een enorme knal. Eerst dacht ik aan onweer, maar dat kon ik me bijna niet voorstellen. Ik ben er uit gegaan en zag allerlei zwaailichten. Het bleek dus achteraf een plofkraak te zijn. Dit is al de tweede keer op deze plek. Een paar jaar terug was er een ramkraak, toen zijn ze met een auto tegen de pinautomaat aangereden."
Meer over dit onderwerp:
Emmen gemeente Emmen plofkraak 112 politie
Deel dit artikel: