Veel animo voor audities theaterspektakel Harry Muskee: 'Op zoek naar mensen, geen acteurs'

210524_muskee
Van links naart rechts: Erwin Nyhoff (speelt Muskee), Dick van den Heuvel (Schrijver en regisseur) en Alfred van den Heuvel (manager) © Rudy Leukfeldt
Ruim tachtig auditanten hebben zich aangemeld voor een rol in het theaterspektakel over Harry Muskee. Vandaag was de eerste dag dat regionaal acteertalent zich liet zien voor de ogen van regisseur Dick van den Heuvel.
"Laat ze maar binnenkomen", roept Van den Heuvel door de auditieruimte. Op dat moment betreden Fred en Robbert gezamenlijk de zaal. Van alle acteurs mogen zij het spits afbijten en een klein stukje zingen. Daarna moeten ze als duo een klein deel van een scene spelen. Alle auditanten zijn in duo's verdeeld.
De setting waarin auditie wordt gedaan heeft niets weg van het daadwerkelijke decor. In een zaaltje staat een tafel met een aantal stoelen eromheen, omringd door zwarte doeken. Aan dat tafeltje nemen de auditanten samen met Van den Heuvel plaats. "Ik ga altijd eerst even met de acteurs praten, wil ze leren kennen en hun verhalen horen. Vandaag ben ik meer op zoek naar mensen dan acteurs", legt de regisseur uit.

Regionaal talent

Voor het theaterspektakel is Van den Heuvel op zoek naar lokaal en regionaal talent. Amateurs, professionals of mensen met een beperking; het maakt hem niets uit wie zich aanmeldt. "Er zijn ontzettend veel aanmeldingen binnengekomen. Harry Muskee is een grootheid in Drenthe, dus ik wil de musical maken met mensen die verbinding hebben met Muskee."
Nadat Fred en Robbert hun zangkwaliteiten hebben laten horen en een klein stukje hebben geacteerd, is het tijd voor de evaluatie. "Mooi, dit wilde ik zien", zegt de regisseur. "Dankjewel voor jullie komst, ik laat het zo snel mogelijk weten. Maar onthoud, er zijn tachtig aanmeldingen, dus ik kan niet iedereen aannemen."

'Niet per se een binding met Muskee'

"Volgens de regisseur ging het wel goed, dus ik ben benieuwd", glimlacht Fred. Toch blijkt direct dat niet iedereen zich heeft aangemeld door de naam van het theaterstuk. "Ik ken Harry Muskee wel, maar heb niet per se een binding met hem. Wel houd ik heel erg van blues", legt Fred uit.
"Ik heb ook geen verbinding met Muskee. Misschien is dit een mooi moment om wel die verbinding te creëren", vertelt Robbert op zijn beurt. Tevreden loopt het duo de deur uit. Voor Van den Heuvel staat het volgende duo inmiddels alweer klaar.
Veel animo voor audities theaterspektakel Harry Muskee: 'opzoek naar mensen, geen acteurs'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl