Uitslaande brand verwoest Zuidlaarder restaurant

210524_pizzeria
Brandweerlieden bij de pizzeria © Persbureau Meter
Pizzeria en eetcafé De Rooie Kater aan de Hogeweg in Zuidlaren is vanmiddag verwoest nadat er brand in het restaurant uitbrak. De melding kwam rond 17.00 uur bij de brandweer binnen, die daarna met meerdere eenheden ter plaatse ging om het vuur onder controle te krijgen.
Volgens ooggetuigen waren er in het begin nog geen vlammen te zien vanaf de straat, maar was er wel sprake van een hevige rookontwikkeling. Een half uur na de melding sloegen de vlammen uit de zijkant het pand. Rond 18.30 uur werd het sein brand meester gegeven, maar de brandweer kon niet voorkomen dat het restaurant als verloren kan worden beschouwd. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.
(tekst gaat verder onder de video)
Uitslaande brand Zuidlaarder restaurant
In en om Zuidlaren werden bewoners ten tijde van de brand geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden vanwege de rook. Omstanders die naar de brand kijken worden op afstand gehouden. De Hogeweg blijft volgens Veiligheidsregio Drenthe nog een tijdje afgesloten, zodat onder meer onderzoek kan worden gedaan naar hoe de brand is ontstaan.
210521_afgebrand
Het restaurant na de brand © Hjalmar Guit/RTV Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl