Beachvolleybalster Madelein Meppelink is klaar voor het EK

Sanne Keizer en Madelein Meppelink beginnen morgen aan het EK (Rechten: ANP)
Sanne Keizer en Madelein Meppelink beginnen morgen aan het EK (Rechten: ANP)
BEACHVOLLEYBAL - Madelein Meppelink uit Emmen begint morgen met haar nieuwe partner Sanne Keizer aan het EK beachvolleybal in eigen land.
Vorig jaar vormden de twee al een gelegenheidsduo. Het duo speelt pas sinds dit jaar voor vast samen en beiden weten dat het tijd kost om ingespeeld te raken. "Communicatie is de sleutel", zegt Meppelink. "Je hebt tussen de punten maar twaalf seconden om essentiële informatie met elkaar te delen. In het begin hadden we nog veel woorden nodig, nu lukt iets soms al zonder woorden.''
Het duo begint morgen aan de groepsfase van het EK in Rotterdam met de wedstrijd tegen het Slowaakse koppel Andrea Strbova/Natalia Dubovcova.
Voor Meppelinks partner Sanne Keizer betekent dit EK haar comeback. Keizer won in 2012 in Scheveningen met Marleen van Iersel de Europese titel. In 2013 zette ze een punt achter haar topsportcarrière. Dit najaar besloot ze een comeback te maken.
"Ik heb alleen naar goede ervaringen aan een EK in eigen land", geeft de 33-jarige beachvolleybalster toe. "Maar het is nu heel anders. De vorige keer was ik een blokker en nu ben ik een verdediger. Ook is dit een ander soort toernooi met vier speelsteden."

Stijgende lijn

Het duo merkt dat de stijgende lijn er is en heeft voor het EK het behalen van de halve finales tot doel gesteld. "Soms is een doelstelling ambitieus en soms haalbaar. Dat wisselt nog een beetje", zegt Keizer. "Als we een constant niveau kunnen halen, is het realistisch. We zullen teleurgesteld zijn als we onze doelstelling niet halen. Anderzijds weten we allebei als ervaren topsporter dat er nieuwe doelstellingen komen die we dan weer willen halen."
Toen het WK in 2015 in Nederland plaatsvond maakte Keizer dat alleen als toeschouwer mee. "Ik was ontzettend trots dat dat mijn sport was, maar het is toch anders als je niet zelf mee mag doen", vertelt ze. Meppelink: "Ik stond gelukkig wel op het veld en we horen nog van veel spelers hoe mooi dat was. We hopen dat het EK eenzelfde gevoel geeft."
Met alle ervaring die beide speelsters hebben, Meppelink werd in 2014 met van Iersel Europees kampioen, zien ze het spelen in eigen land alleen maar als een voordeel. Keizer: "Ik vind het juist leuk dat je de favoriet in het stadion bent. Dat geeft alleen maar een boost."

Nog een Drent op het EK

Ook de Drentse Christiaan Varenhorst wil, ondanks een blessure, in actie komen op het EK. "En daar moet eventueel wat pijn voor geleden worden. Maar misschien blijft het ook wel bij de warming-upvelden", zegt hij tegen de NOS. De speler uit Nieuw-Buinen ging afgelopen donderdag tijdens een wedstrijd door zijn enkel.
Varenhorst en zijn partner Jasper Bouter komen - als alles goed gaat - vandaag voor het eerst in actie tijdens het EK. Varenhorst werd vorig jaar met Maarten van Garderen vierde op de WK.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl