Stelling: Werken tot je zeventigste is geen probleem

Wil jij tot je zeventigste werken? (Rechten: ANP XTRA/Ilvy Njiokiktjien)
Wil jij tot je zeventigste werken? (Rechten: ANP XTRA/Ilvy Njiokiktjien)
ASSEN - We kunnen best tot onze zeventigste doorwerken. Tenminste, dat zegt een onderzoeker van het wetenschappelijk onderzoeksinstituut Nidi.
Zo'n 95 procent van alle 50-jarigen kan fysiek makkelijk doorwerken tot zijn zeventigste, stelt Michael Boissonneault in het
.
Boissonneault: Het gaat om de gezondheid. Voor gezonde mensen is het fysiek geen enkel probleem om langer door te werken. Voor mensen met een slechte gezondheid ligt het anders. Daar is de kans op arbeidsongeschiktheid wel veel groter. Maar dat is een zeer kleine groep."
Volgens de onderzoeker verschilt het wel beroep of je lang gezond genoeg blijft om door te werken. "In het algemeen geldt dat hoogopgeleiden langer gezond blijven dan laagopgeleiden. Ik heb Amerikaans onderzoek bekeken en dan blijkt dat witte mensen langer gezond zijn. Fysiek zwaar werk leidt vaker tot arbeidsongeschiktheid. Uit de data blijkt dat mensen die nu 50 jaar zijn zes jaar langer kunnen doorwerken dan de huidige pensioenleeftijd."

Stelling

Wil jij wel tot je zeventigste doorwerken in goede gezondheid? Of moet je er niet aan denken?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Vorige week vrijdag vroegen we je of je nog altijd contant geld op zak hebt. Een meerderheid van 68 procent stemde eens. Er stemden 2.771 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.