Ook Aa en Hunze draagt financieel bij aan komst Asser hospice

Hospice
Zo moet het nieuwe hospice in Assen eruit gaan zien © Hospice Assen
De gemeente Aa en Hunze stelt 5.000 euro beschikbaar voor de inrichting van een nieuw hospice dat in Assen wordt gebouwd. Dat hospice, een gastvrije plek voor mensen die terminaal ziek zijn, is eind dit jaar klaar en komt er omdat de huidige locatie te klein werd. Voor de inrichtings- en inventariskosten wordt een beroep gedaan op gemeenten in de regio en daar geeft Aa en Hunze dus gehoor aan.
"Wij waarderen het enorm dat zoveel vrijwilligers al hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het nieuwe hospice. Ook de gemeente Aa en Hunze levert graag een bijdrage aan zo'n belangrijke voorziening voor mensen in de laatste levensfase", motiveert wethouder Co Lambert de subsidie.

Bouwkosten

Het nieuwe hospice krijgt zes gastenkamers, twee familiekamers, een kinderkamer, een stilteruimte en een tuin. Ook is de nieuwe locatie eenvoudiger te bereiken voor naasten van de gasten en zijn de parkeermogelijkheden beter. De bouwkosten zijn gefinancierd door onder andere eigen inspanningen, een hypotheek en een bijdrage van Stichting Vrienden van het Hospice, dat uiteindelijk nog tweeënhalf ton bijeen wil sprokkelen.
Eerder droeg de gemeente Assen al 50.000 euro bij voor de komst van het hospice, dat aan de Ter Aardseweg bij de wijk Peelo wordt gebouwd en in totaal 2,2 miljoen euro kost.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl