Ton subsidie voor camping De Reeënwissel uit landelijk project

Subsidie camping De Reeënwissel
Het ondernemersechtpaar Raymond en Tjitske Beerendonk neemt het geld in ontvangst © Provincie Drenthe
Camping De Reeënwissel in Hoogersmilde heeft vandaag een subsidie gekregen van honderdduizend euro. Het geld komt uit het zogeheten 'REX-programma' van Vitale Vakantieparken Drenthe.
Raymond en Tjitske Beerendonk zijn de eersten die een bedrag krijgen uit het landelijke programma dat vakantieparken moet ondersteunen bij innovatie. Het ondernemersechtpaar, dat in totaal voor ongeveer drie ton wil investeren, zette vooral in op duurzaamheid. Er komen onder meer kampeerplaatsen met een 'minimale ecologische footprint' in De Reeënwissel.

Symbolische cheque

Binnen het REX-progamma gaan parkondernemers aan de slag met een parkprojectplan waarin de thema's duurzaamheid, innovatie en kwaliteitsverbetering een grote rol moeten spelen. Als het plan wordt goedgekeurd door Vitale Vakantieparken Drenthe, kan de subsidieaanvraag bij de provincie worden ingediend.
Gedeputeerde Henk Brink en burgemeester Mieke Damsma (gemeente Midden-Drenthe) kwamen de subsidie vandaag overhandigen via een symbolische cheque.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl