Jaspers wil zich laten zien op hoogste niveau

HANDBAL - In het gevaarlijke groen-wit van buurman E&O liet René Jaspers zich de afgelopen jaren vaak zien in Zwartemeer. Na zijn transfer naar Hurry-Up hoopt de 21-jarige hoekspeler in het thuistenue de dorpelingen te verwennen.
"Ik heb hier altijd leuke wedstrijden gespeeld, omdat het met E&O was en de hele hal vol zat", lacht Jaspers. Tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen maakte de flankspeler kennis met het thuispubliek. "Ik heb ze geteld: er zaten veertig mensen op de tribune. Dat vind ik voor Nederland wel heel speciaal, eigenlijk."

Tim Remer
Ondanks een mondeling akkoord met E&O besloot Jaspers eind april over te stappen naar de concurrent uit de gemeente. Waar de ploeg uit Emmen uitkomt in de eredivisie, is Hurry-Up op een niveau hoger actief: de BENE-League. "Het is een hele sportieve keuze, omdat ik op een hoger niveau wilde gaan spelen", legt Jaspers uit. "Ze vroegen mij, er was een leuk aanbod, vandaar dat ik 'ja' heb gezegd."

Bij Hurry-Up krijgt Jaspers, die onlangs zijn debuut maakte voor Nederland B, te maken met trainer/coach én positiecollega Tim Remer. "Ik zie Tim als een handbalgrootheid, omdat hij jaren in de Bundesliga gespeeld heeft", vertelt de nieuweling. "Ik zie er naar uit nog meer van hem te leren. En veel minuten te maken in de BENE-League. Dat zou ik willen."

Topseizoen
Op 15 september opent Hurry-Up het nieuwe seizoen in de grensoverschrijdende competitie in eigen huis tegen Visé uit Wallonië. Jaspers: "Ik wil een topseizoen spelen. Persoonlijk wil ik mezelf kunnen laten zien op dit niveau en met Hurry-Up veel bereiken. Ik wil bovenin meedoen."

Lees ook: Tim Remer: Het gaat mij niet snel genoeg
Deel dit artikel: