Onderzoek bevestigt: wolf was in Wijster

Wolven leggen grote afstanden af
Wolven leggen grote afstanden af © Saxifraga/Mark Zekhuis
Het is zeker: de wolf was een maand geleden in Drenthe. Op de VAM-berg bij Wijster werd eind april een lam doodgebeten, uit DNA-onderzoek blijkt nu dat het lam is aangevallen door een wolf, laat de provincie Drenthe weten.
Op foto's was het dier al te zien, maar om zeker te zijn dat het een wolf was, werd DNA uit het aangevallen lam gehaald voor onderzoek. In opdracht van de provincie Drenthe deed Bij12 onderzoek. "De resultaten zijn bekend, het was inderdaad een wolf, een vrouwtje", laat een woordvoerder van de provincie weten. "Deze wolf is daarna niet meer gesignaleerd."

Wolf in Grolloo

De afgelopen weken werd er meerdere keren een wolf gespot in Drenthe en rond de provinciegrens. Het is echter voor het eerst in een jaar tijd dat officieel is vastgesteld dat een wolf schapen aanviel. De laatste keer was eind juni 2020 in Grolloo.
Sinds die tijd zijn er ook geen andere sporen van wolven gevonden in Drenthe, waarmee de eerste in Drenthe gevestigde wolf vertrokken leek. In december dook deze mannetjeswolf op in Duitsland.
Wolf Wijster
De wolf werd eind juni op de foto gezet bij de VAM-berg © Paula Laning

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl