Steeds meer zangondernemers in Drenthe

Hannah Mae
Hannah Mae uit Emmen © RTV Drenthe
Het aantal zangondernemers in Drenthe is de afgelopen jaren gestegen. In 2016 waren dat er nog 47, begin dit jaar stond de teller op 62. Dat is een stijging van 32 procent.
De gemeente Emmen heeft in onze provincie veruit de meeste zangers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), namelijk 18. Vijf jaar geleden waren dat er 14.

Groei in alle provincies

In alle provincies zijn er beduidend meer zangers bijgekomen die staan ingeschreven bij de KvK. In Zeeland steeg dit aantal met 130 procent het hardst, al gaat het in absolute aantallen om een klein clubje zangers. Gelderland en Limburg volgen met stijgingen van ruim 60 procent.
Landelijk is het aantal zangers in vijf jaar tijd met bijna 50 procent gestegen. Begin dit jaar stonden er 4,1 duizend vocalisten ingeschreven bij de KvK. In januari 2016 waren dit er nog 2,8 duizend.
Zes op de tien professionele vocalisten is vrouw. Het grootste deel is tussen de twintig en veertig jaar oud en zij zijn allemaal werkzaam als zelfstandig ondernemer.
Een greep uit enkele Drentse zangers, op bezoek bij Djammen:
Meer zangondernemers in Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl