D66 Assen kiest Adinda Bornkamp als lijsttrekker

Adinda Bornkamp
Adinda Bornkamp © Marcel J. de Jong
Adinda Bornkamp is door de leden van D66 Assen tot lijsttrekker gekozen voor de raadsverkiezingen op 16 maart volgend jaar. Zij won de strijd van huidige fractievoorzitter Remi Moes.
"Ik ben blij met de steun en het vertrouwen van de leden", reageert Bornkamp. "Ik kijk uit naar mijn rol als lijsttrekker. Assen is een stad om trots op te zijn en ik heb de ambitie om samen met anderen de stad nog mooier maken."

'Vol enthousiasme'

Bornkamp kwam pas in november 2018 in de gemeenteraad van Assen. Zij volgde bij D66 het raadslid Annelies Kleve op, die wethouder werd in Veendam. "Als bestuur hebben wij het volste vertrouwen dat Adinda D66 Assen vol enthousiasme zal aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen", zegt voorzitter Gerrit Veerman van D66 Assen.
Onder leiding van Moes leed de partij in maart 2018 een gevoelig verlies in de provinciehoofdstad. De democraten zakten van vijf naar drie zetels en vielen in Assen buiten het college. Maar D66 is sinds januari vorig jaar toch weer terug in het college. Dat kwam door bestuurlijke problemen, waarbij Stadspartij PLOP uit de coalitie stapte.

Overige kandidaten

Vanaf 23 augustus start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Assen de volgorde van de kandidatenlijst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl