Geen jeugdcategorieën volgende maand bij NK wielrennen op VAM-berg

VAM berg
Het parcours op de VAM-berg © RTV Drenthe/René Posthuma
WIELRENNEN - Bij het NK wielrennen volgende maand in Drenthe ontbreken de nieuwelingen, junioren en elite zonder contract. Deze categorieën strijden op 23 en 24 oktober om de nationale titels. Het kampioenschap voor beloften en profs wordt wel gewoon op 19 en 20 juni rond de VAM-berg gereden.
Volgens Henk van Beusekom, manager Sport van de KNWU, is de beslissing onafwendbaar. "Met deze verplaatsing naar oktober zorgen we voor veilige en eerlijke kampioenschappen voor genoemde categorieën. Deze renners en rensters hebben ruim een jaar nauwelijks of geen wedstrijden gehad. Door de kampioenschappen aan het einde van het seizoen te laten plaatsvinden, kan er sprake zijn van een eerlijke selectieprocedure."
De jeugdcategorieën komen in principe later dit jaar alsnog op de VAM-berg in actie. "Wanneer dit niet mogelijk blijkt, vindt dit op een andere locatie in Drenthe plaats", aldus Van Beusekom.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl