Op fietse: op zoek naar arnica rond het Mantingerveld

De route van vandaag gaat onder andere langs het Mantingerzand (Rechten: Fred van Os)
De route van vandaag gaat onder andere langs het Mantingerzand (Rechten: Fred van Os)
Lekker de natuur in! In de zomermaanden juli en augustus presenteert ROEG! elke dag een tocht door de Drentse natuur. Vandaag stappen we op de fiets en gaan we  met Marketing Drenthe op zoek naar arnica.
Waar
: Mantinge

Vertrekpunt
: Meppen

Afstand
: 60 kilometer

Route
:
De route van vandaag heet arnicaroute en is vernoemd naar het plantje arnica, dat in het Nederlands valkruid heet. Arnica is een typisch Drentse plant die goed groeit op kalkhoudende heidevelden, in graslanden en in beekdalgraslanden. De plant is bekend omdat hij veel gebruikt wordt in homeopathische geneesmiddelen.
Tijdens de fietstocht fiets je door het Mantingerbos, het Mantingerzand, de Kremboong in Siberie en langs de Zuidmaten en Oude Diep bij Wijster. Vlak voor het einde ga je de hoogte in op de Vamberg, waar je bij het informatiecentrum alles kunt leren over het ontstaan van het landschap rond het Oude Diep.
Zoek je meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl