Hala E. in hoger beroep tegen veroordeling doodslag Marcel Hoogerbrugge

Hala E.
Hala E. in hoger beroep tegen veroordeling voor dood Marcel Hoogerbrugge © Annet Zuurveen
Hala E. (49) gaat in hoger beroep tegen de veroordeling die zij heeft gekregen voor het drogeren en doodslaan van de ex-militair Marcel Hoogerbrugge uit Hoogeveen. Dat heeft haar advocaat laten weten.
E. werd door de rechtbank veroordeeld tot 9,5 jaar celstraf, maar heeft altijd ontkend dat zij iets met de dood van Hoogerbrugge te maken heeft. Haar advocaat had tijdens de zitting om vrijspraak gevraagd.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste achttien jaar cel voor moord, maar de rechtbank vond doodslag en mishandeling met voorbedachten rade bewezen. Volgens de rechtbank drogeerde E. in december 2017 Hoogerbrugge met een cocktail aan medicijnen en sloeg ze daarna met een hard voorwerp zijn schedel in. De ouders van Hoogerbrugge vonden hem in zijn woning in bed.
Volgens de rechtbank was er niet voldoende bewijs dat de vrouw Hoogerbrugge drogeerde met het doel hem te doden. De rechter gaat ervan uit dat ze werd gestoord tijdens het doorzoeken van de woning op geld en kostbare spullen. Hoogerbrugge had onder een kast een kluis met daarin 6.000 euro en gouden munten verstopt. Mogelijk wist de vrouw hiervan, maar wist ze niet waar de kluis zich bevond.
Het OM ging eerder al in hoger beroep tegen het vonnis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl