'Hooli-gans' Gerard is nu gelukkig en verliefd

DALEN - Een paar jaar geleden viel gans Gerard nog auto's en fietsers aan in Rotterdam, maar inmiddels is hij verliefd en gelukkig bij Akka's Ganzenparadijs in Dalen.
Gerard, die ook wel 'hooli-gans' wordt genoemd, werd in 2015 steeds populairder. Er werd zelfs een Facebookpagina voor hem opgericht waarop mensen elkaar op de hoogte hielden van zijn laatste aanvallen. Voor de politie bleef Gerard ongrijpbaar.

'Dominant, maar ontzettend lief'

Omdat veel mensen zich zorgen maakten over de gezondheid van het dier, werd het ganzenparadijs ingeschakeld, schrijft RTV Rijnmond. Uiteindelijk lukte het om de gans te lokken met een snee brood.
Inmiddels zwemt gans Gerard rustig rond in de vijver met zijn vrouw 'Oma-gans'. "Hij is hier absoluut niet agressief. Het is een dominant dier, maar hij is ontzettend leuk en lief met z'n vrouwtje en zijn familie die hij inmiddels om zich heen heeft verzameld", vertelt Chögyal Trizin van het ganzenparadijs.
Ondanks zijn verhuizing, blijft de gans populair. "Er zijn best wat fans naar Drenthe gekomen, speciaal voor Gerard. Dat was heel leuk", zegt Trizin.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl