Actiegroep Steenbergen Barst: niet meer gas naar Langelo

Gasopslag Langelo (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
Gasopslag Langelo (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
LANGELO - Actiegroep Steenbergen Barst verzet zich opnieuw tegen het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) om meer gas op te slaan in Langelo.
Dat zou nodig zijn om de gasproductie in Groningen soepel te laten verlopen. In 2017 adviseerde SodM ook al zo'n verruiming. Toen kwamen bewoners in het geweer omdat ze schade aan hun huizen vrezen. Actiegroep Steenbergen Barst is ook nu weer tegen.

Problemen verplaatsen

"Het advies is al een paar keer aan de kant geschoven door de Raad van State en de Mijnraad, omdat het niet goed gemotiveerd en niet veilig was", zegt Lambert Wolf van Steenbergen Barst. "Waarom zou je problemen verplaatsen. Je maakt het daar rustiger en hier onrustiger. Waarom zouden wij aardbevingen moeten krijgen om Groningen te ontlasten."

Lees meer: SodM: Sla meer gas op in Langelo om Groningen te ontlasten

Volgens Wolf zijn er andere oplossingen te bedenken. "Bijvoorbeeld meer invoer van buitenlands gas en sneller die stikstoffabriek realiseren. Dan is de zaak sneller opgelost dan wat nu voorgesteld wordt."
"We wachten af of minister Wiebes het advies overneemt. Als hij dat doet, gaan we samen met de gemeente kijken wat we kunnen doen om het tegen te houden."

Lees meer: ​Stelling: Het is een schande dat Drenthe Gronings gas moet opslaan

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl