Peizer 'boegbeeld' Ton van der Meijs koninklijk onderscheiden

Ton van der Meijs - Koninklijke Onderscheiding
Een vrolijk moment bij Café Ensing, waar Ton van der Meijs (rechts) een lintje krijgt opgespeld door zijn vrouw. Burgemeester Klaas Smid kijkt toe © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
De Noordenveldse burgemeester Klaas Smid reikte vanavond een Koninklijke Onderscheiding uit aan Ton van der Meijs. De Peizenaar zet zich al 35 jaar in voor de plaatselijke voetbalclub en is sinds 2013 voorzitter van de dorpsbelangenvereniging in Peize.
Hoewel Van der Meijs uit het zuiden des lands komt, mag hij zich met recht een Peizenaar noemen. Al is het maar vanwege zijn niet-aflatende inzet voor VV Peize. In 1987 begon hij er als leider en een jaar later trad hij toe tot het jeugdbestuur. Van 2001 tot 2011 bekleedde Van der Meijs zelfs de functie van voorzitter. Twee jaar later nam hij de voorzittershamer van de dorpsbelangenvereniging over.

Boegbeeld

Burgemeester Klaas Smid noemde Van der Meijs in zijn speech 'een boegbeeld voor de dorpsbelangenvereniging'. "Voor het gemeentebestuur is Van der Meijs aanspreekpunt voor het dorp Peize", aldus Smid.
Smid wees er verder op dat Van der Meijs een talent heeft voor het enthousiasmeren van medevrijwilligers. "Daarnaast zette Ton zich in voor het rookvrij maken van het sportpark van VV Peize, iets wat hem door sommige rokers niet in dank werd afgenomen. Zijn onverzettelijkheid maakte dat hij het toch voor elkaar kreeg."

Meisjesvoetbal

Ook voor het meisjesvoetbal in Peize betekende Van der Meijs veel. De geboren Tilburger toonde zich jarenlang voorvechter voor meisjesvoetbal. Vandaag de dag leeft dit, mede door zijn inzet, bij de blauwhemden als nooit tevoren.
Smid noemde het dan ook 'zeer verdiend' dat Van der Meijs toetreedt als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. "Ton is een onbetaalbare vrijwilliger", concludeerde de burgervader.

Dorpsplan

Van der Meijs toonde zich op zijn beurt blij verrast toen hij in de tuin bij Café Ensing familieleden mocht begroeten. De voorzitter van de dorpsbelangenvereniging werd naar het café gelokt met de smoes dat hij het Peize dorpsplan aan de burgemeester zou overhandigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl