Geen tijdelijke supermarkt op het terrein van PBH Zuidlaren

Het terrein van de voormalige Prins Bernhardhoeve (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
Het terrein van de voormalige Prins Bernhardhoeve (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
ZUIDLAREN - De gemeente Tynaarlo is niet van plan om de plaatselijke Albert Heijn in Zuidlaren een huurcontract aan te bieden voor een tijdelijke supermarkt aan de voorkant van het terrein van de Prins Bernardhoeve.
Volgens de gemeente zou een tijdelijke supermarkt een spoedige definitieve invulling van het terrein in de weg kunnen staan.

Geen ontwikkeling

Tynaarlo heeft in 2015 een omgevingsvergunning verleend voor een tijdelijke Albert Heijn voor de duur van vier jaar. Na drie jaar is de situatie volgens de gemeente ingrijpend veranderd. Zo is de ontwikkeling van het gebied door de vorige eigenaar, waar de tijdelijke Albert Heijn in paste, niet van de grond gekomen.

Lees meer: Container uit protest op terrein voormalige Prins Bernhardhoeve Zuidlaren

Inmiddels is de gemeente eigenaar, hebben nog twee supermarkten belangstelling om zich op het terrein te vestigen en is de invulling van het gebied cruciaal geworden voor de ontwikkeling van het hele dorpscentrum.

AH geeft niet op

De gemeente heeft Albert Heijn inmiddels in een gesprek van het voornemen op de hoogte gebracht.
Albert Heijn-eigenaar Hans Hendrikse is heel teleurgesteld. “Ik ben hier niet blij mee. Een spoedige definitieve invulling: dat is toch een lachertje? Dit duurt al zo lang. Al jaren. De gemeente had een vergunning afgegeven voor een tijdelijke winkel en nu wil ze de grond niet aan mij verhuren.”
Hendrikse laat het er niet bij zitten en wil stappen ondernemen. “Dat ga ik zeker doen.”

Lees meer: 'Albert Heijn weet heel goed dat ze geen tijdelijke supermarkt kunnen bouwen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl