Stelling: Ik ga uitgerust op vakantie

Uitgerust op vakantie gaan voorkomt ongelukken (Rechten: archief RTV Drenthe)
Uitgerust op vakantie gaan voorkomt ongelukken (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Slaap jij de avond voordat je met de auto op vakantie gaat slecht? Dan loop je net zoveel risico op een ongeluk als mensen die dronken achter het stuur stappen.
De vakantieperiode in het Noorden begint morgen en Veilig Verkeer Nederland (VVN) drukt ons op het hart om uitgerust in de auto richting onze vakantieadressen te stappen. "Mensen zijn vaak zo gespannen dat ze de avond voor vertrek nauwelijks slapen en dat kan desastreuze gevolgen hebben", aldus VVN.
Eén slapeloze nacht staat gelijk aan één promille alcohol in je bloed, twee keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. De kans op een ongeluk is daardoor drie tot acht keer groter. VVN raadt mensen aan uitgerust op vakantie te gaan en tijdens de rit af en toe te stoppen voor slaappauzes.

Stelling

Hoe zit dat eigenlijk met jou? Rust jij goed uit voordat je op vakantie gaat of ben je daar niet zo mee bezig en wil je gewoon gaan?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren was onze stelling: het is een schande dat Drenthe Gronings gas moet opslaan. Net zoveel mensen waren het daarmee eens als oneens. Er stemden 1.476 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.