Half miljoen beschikbaar om lelijke plekken in de gemeente Coevorden op te knappen

De gemeente Coevorden stelt 500.000 euro beschikbaar tegen lelijke plekken
De gemeente Coevorden stelt 500.000 euro beschikbaar tegen lelijke plekken © RTV Drenthe/Dylan de Lange
Coevorden stelt een potje van 500.000 euro beschikbaar om lelijke plekken aan te pakken. Inwoners of organisaties kunnen daaruit subsidie aanvragen voor projecten die bijdragen aan het 'verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit'.
De subsidie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het opknappen van verpauperde gebouwen, terreinen die braak liggen of gewoon lelijke delen in een dorp of wijk.

Herstructureringsfonds

Het geld was eigenlijk bedoeld om in te zetten bij een patstelling, maar door de vastzittende woningmarkt, wenst de gemeenteraad een andere bestemming voor de 500.000 euro. Dat is nu dus het Herstructureringsfonds.

Criteria

Bij de projecten is het belangrijk dat de buurt het ermee eens is. Verder helpt het als het project andere positieve ontwikkelingen aanmoedigt. Er kan subsidie aangevraagd worden voor het maken van plannen, voor het slopen en voor het veranderen van de bestemming.
Iedereen kan een aanvraag doen: inwoners, maar ook dorpsbelangenorganisaties, verenigingen of ondernemers. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en getoetst op de criteria.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl