Vier Emmenaren opgepakt voor importeren harddrugs uit Zuid-Amerika

Politie auto
De politie deed invallen op verschillende adressen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Vier mannen uit Emmen zijn vanochtend door de politie opgepakt bij een drugsonderzoek. Het viertal wordt samen met een man uit Den Haag verdacht van deelname aan een criminele organisatie, gericht op de import van harddrugs uit Zuid-Amerika.
De politie deed vanochtend gelijktijdig invallen op drie plaatsen in Emmen, een in Nieuw-Dordrecht, een in Den Haag en een in Utrecht. De verdachten werden op hetzelfde moment aangehouden. Twee van de Emmenaren zijn 52 jaar, de anderen 48 en 22 jaar. De man uit Den Haag is 45 jaar.

Munitie in beslag genomen

Na de invallen zijn de panden doorzocht. De politie heeft daarbij vier auto's, een motor, contant geld, munitie en een voorwerp dat lijkt op een vuurwapen in beslag genomen voor nader onderzoek.
De aanhoudingen werden gedaan door de zogenaamde Ondersteuningsgroep, een eenheid die wordt ingezet bij complexe en risicovolle aanhoudingen. Bij de doorzoekingen werd gebruik gemaakt van gespecialiseerde zoekteams van Defensie.

Verdachten ingesloten

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en gaan in de beperkingen. Dit houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl