Glaspanelen DNK weggehaald om ongelukken te voorkomen

DNK
Afzetting bij DNK © Persbureau Meter
De glaspanelen van de gevels van De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen worden zo snel mogelijk uit voorzorg verwijderd. Dat heeft de gemeente besloten naar aanleiding van een onderzoek door het Centrum voor Onderzoek en Technisch Advies.
Uit een steekproef op drie panelen bleek dat er problemen zijn met de bevestiging. Dit betekent dat de panelen, met name bij slecht weer, los kunnen komen en naar beneden kunnen vallen. Dat gebeurde daadwerkelijk op 13 maart aan de achterkant van DNK, tijdens een storm met rukwinden. Daarna zijn meerdere glaspanelen uit voorzorg verwijderd.
Op basis van de uitkomsten van het onderzoek worden nu alle glaspanelen weggehaald. Het betreffende gebied rondom DNK wordt vanavond al afgezet en de glasplaten worden zo snel mogelijk van het gebouw verwijderd. Volgens de gemeente gaat dat een aantal dagen in beslag nemen.

Minder goed bereikbaar

Vanwege het afzetten van straten in de omgeving zijn de woningen een tijd minder goed bereikbaar. De gemeente zet verkeersregelaars in. Voor de toegang van het gebouw wordt als afscherming een overkapping opgebouwd, zodat de bewoners en bezoekers veilig het gebouw binnen kunnen lopen.
Verder wordt de parkeergarage afgesloten voor inkomend verkeer. De bewoners krijgen de mogelijkheid om in parkeergarage Mercurius te parkeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl