Stelling: Vaders zijn banger dat hun kind iets overkomt dan moeders

Zijn vaders banger dat hun kind iets overkomt dan moeders? (Rechten: ANP/Bart Maat)
Zijn vaders banger dat hun kind iets overkomt dan moeders? (Rechten: ANP/Bart Maat)
ASSEN - Moeders zijn eerder bereid hun kinderen risico’s te laten nemen tijdens het spelen dan  vaders.
Dat blijkt uit een onderzoek van VeiligheidNL en Stichting Opvoeden.nl, meldt
. Cijfers geven aan dat 30 procent van de moeders hun kinderen aanmoedigt risico’s te nemen tijdens het spelen, tegen 16 procent van de vaders.
Op de vraag over risicovol spelen: ‘zou jij je kind toestaan wat jij vroeger deed?’ antwoordt 58 procent van de vaders 'nee'. Bij de moeders ligt dat percentage aanmerkelijk lager: 41. Waarom juist vaders kinderen minder risico’s willen laten nemen tijdens het spelen, weten VeiligheidNL en Stichting Opvoeden.nl (nog) niet.
De organisaties achter het onderzoek maken zich al langer zorgen om 'té beschermd spelen'. Uit Noors onderzoek blijkt dat dit grote gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen. Risicovol spelen zorgt voor meer zelfvertrouwen en heeft een positieve invloed op de fysieke gezondheid, doorzettingsvermogen en de sociale vaardigheden van een kind.

Stelling

Wat denk jij? Zijn vaders banger dat hun kind iets overkomt? En hebben ze daardoor meer moeite met het risicovol laten spelen van hun kinderen dan moeders?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren was onze stelling: ik ga uitgerust op vakantie. Ruim 75 procent van de 1.165 stemmers zegt uitgerust op vakantie te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl