Werkstraffen voor mislukte inbraak en harddrugsbezit

Twee mannen kregen werkstraffen voor een mislukte inbraak en het bezitten van harddrugs (Rechten: RTV Drenthe/Wolter Klok)
Twee mannen kregen werkstraffen voor een mislukte inbraak en het bezitten van harddrugs (Rechten: RTV Drenthe/Wolter Klok)
ASSEN - Twee mannen uit Assen (31 en 37 jaar) kregen vandaag werkstraffen opgelegd van de rechter in Assen. Beiden waren betrokken in februari van dit jaar bij een mislukte poging tot diefstal van onder meer koper in hun woonplaats en het bezit van harddrugs.
Ze kregen werkstraffen van honderd uur opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk.
De twee braken op de nacht van 9 op 10 februari in bij een slooppand. De 37-jarige man verklaarde op zoek te zijn naar koper; zijn maat zei dat hij uitkeek naar spullen die voormalige bewoners mogelijk hadden achtergelaten. Omwonenden alarmeerden de politie toen ze breekgeluiden uit het pand hoorden komen. Agenten troffen de beide mannen in de buurt
van het pand aan. In de sloopwoning vonden ze twee tassen vol koper, klaar om mee te nemen.

'Gewoon nieuwsgierig'

De 37-jarige man vertelde dat hij het bij een poging had gehouden. Hij bekende het los wrikken van koperen buizen, maar hij besloot om de spullen toch maar niet mee te nemen. De 31-jarige man ontkende de koperdiefstal en het afbreken van buizen. "Ik was gewoon nieuwsgierig
naar achtergelaten zaken", vertelde hij. Uiteindelijk nam hij ook niets mee. Wel werd er tijdens de aanhouding bijna vijf gram speed bij de 31-jarige man aangetroffen. Die bekende dat te gebruiken om 'rustig' blijven.
De rechter hield het bij beide mannen op een poging tot diefstal. Wel kreeg de 37-jarige man er nog eens twintig uur extra bovenop zijn werkstraf van honderd uur. Die hing nog boven zijn hoofd vanwege een eerder vergrijp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl