Kampeerhal Vrijbuiter vraagt uitstel van betaling aan

De vestigingen blijven voorlopig geopend (Rechten: Frits Emmelkamp / RTV Drenthe)
De vestigingen blijven voorlopig geopend (Rechten: Frits Emmelkamp / RTV Drenthe)
RODEN - De Vrijbuiter in Roden heeft financiële problemen. Wilderness BV, waar de kampeerhal onder valt, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Vrijbuiter is in 1985 opgericht.
Bij de Vrijbuiter is alles op het gebied van buitenleven te vinden, zoals tenten, caravans en schoenen. Er zijn ook Vrijbuiter-filialen in Zaandam, Gouda en Roermond. In de zomerperiode werken er zo'n vierhonderd mensen in totaal bij alle vestigingen. Het personeel is gisteren door directeur Ivo Richaers ingelicht.

Toekomst

"Ik kan momenteel nog niet veel zeggen", zo laat Richaers in een reactie weten. "We zijn namelijk druk in overleg. We zijn enorm hard aan het werk voor de toekomst van het bedrijf." Op de vraag hoe het zover heeft kunnen komen, laat de directeur weten dat er meerdere factoren in het spel zijn. "Een daarvan is de moeilijke marktomstandigheid."
Wat er nu precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Er wordt eerst gesproken met bewindvoerders. Wel blijven alle vestigingen voorlopig geopend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.