Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Hét jaarlijkse paardensportevenement van Zuidwest-Drenthe vindt weer plaats (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
Hét jaarlijkse paardensportevenement van Zuidwest-Drenthe vindt weer plaats (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
ASSEN - De warme dagen blijven maar komen. Genoeg reden dus om er op uit te trekken. We zetten een paar agendatips voor je op een rijtje.
Kleurrijke wandeling door de bloeiende heide

Toe aan een leuke wandeling? Dan moet je zaterdag naar het Dwingelderveld. Samen met een gids van Natuurmonumenten loop je langs de kleurrijke heide. Het is daar momenteel heel mooi, omdat het Dwingelderveld in juli een roze gloed heeft. De wandeling begint om 11.00 uur en start vanaf het bezoekerscentrum. Meer informatie vind je op de
.

Paardendagen de Westhoek

Hét jaarlijkse paardensportevenement van Zuidwest-Drenthe is er weer: de Paardendagen in Dwingeloo. Op zaterdag zullen springruiters in de klassen L, M, Z en ZZ hun kusten laten zien. Een gezellig uitje voor iedereen die van paarden houdt. De Westhoek begint al om 08.15 uur.

Arjan Kleton - Cabaret in de kluis!

Gegarandeerd lachen, gieren en brullen met Arjan Kleton. Deze cabaretier treedt zaterdag op in Theater Hofpoort. Kleton speelt de rol van barman die alles meekrijgt aan zijn bar. De grappenmaker is niet in een hokje te stoppen: barkeeper, komiek, feestbeest, cocktailshaker of comedian... het is allemaal van toepassing op hem. Eén ding is wel duidelijk: het publiek wordt getrakteerd op een gezellige avond. Aanvang: 20.00 uur. En oh ja: aansluitend zal Arjan in Stadscafé Vancouver achter de bar de lekkerste cocktails maken.

WK Dog Dance

Ooit van Dog Dance gehoord? Nee? Dan moet je echt naar Ruinerwold. Daar wordt het het WK Dog Dance gehouden. Je weet niet wat je ziet! De baasjes met hun honden komen uit heel Europa om mee te doen. Op zaterdag start het onderdeel 'Freestyle' om 09.00 uur. De hond mag ver van het baasje vandaan blijven waardoor er een spectaculairdere show gegeven kan worden. Meer informatie vind je hier.
Dit weekend strijden teams uit dertien landen om de Dog Dance-wereldtitel in Ruinerwold

Zondagwandeling

Vergeet de wereld even met deze heerlijke zondagwandeling, geschikt voor het hele gezin. De gids van Staatsbosbeheer neemt gezinnen mee op pad en laat allerlei wetenswaardigheden zien van het bos. Door het jaar heen zijn er verschillende thema's, afhankelijk van het seizoen. De wandeling op zondag begint om 12.00 uur en start bij het Boomkroonpad.

Kermis Emmen en C'est la Vie-festival

Het is weer tijd voor de kermis in Emmen! Alle denkbare kermiszaken zijn aanwezig. Ga je op zondag, dan heb je dubbel geluk, want dan is er ook nog het populaire C'est la Vie festival! Verschillende vormen van straattheater worden gecombineerd met een braderie en vlooienmarkt. Via de vrolijke marktkramen wandel je vanzelf langs alle optredens. Het feest begint om 10.00 uur.

Ontdek het Oertijdpark

Altijd al willen weten hoe de mensen in de steentijd leefden? Zondag kun je het ontdekken bij het Hunebedcentrum in Borger. Daar krijg je antwoorden op je vragen over de steentijd tijdens een rondleiding door het Oertijdpark.
Bovenstaande is een greep uit alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. Heb je zelf een tip? Laat het ons weten. We wensen jullie een zonnig weekend en veel plezier met je wat gaat doen!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.