Schouwburg Ogterop begint eigen productiehuis

Schouwburg Ogterop in Meppel
Schouwburg Ogterop in Meppel © RTV Drenthe / Bastian van de Belt
Schouwburg Ogterop begint een eigen productiehuis. Het theater in Meppel gaat eigen voorstellingen produceren en daarmee op tournee door het land. Binnenkort wordt begonnen aan een pilotproductie.
"Er blijken weinig theatergezelschappen of productiehuizen te zijn die in Drenthe zijn geworteld en met professionele producties door het land reizen", vertelt interim-directeur Loek Buys.
Dat verandert: het doel wordt om jaarlijks één professionele theaterproductie te maken die landelijk in de theaters wordt uitgerold. De voorstelling moet eigenzinnig zijn, met een maatschappelijke relevantie en met oog voor kwaliteit.
Voor die kwaliteit moet Lotte Dunselman zorgen. Zij is gestrikt als artistiek leider. De actrice, geboren in Ruinen en getogen in Meppel, was eerder artistiek leider van theatergroep ECHO in Arnhem.

Geld gaat naar de Randstad

Volgens Ogterop komen verreweg de meeste theatergezelschappen uit de Randstad en gaat daardoor bijna alle cultuursubsidie daar naartoe. Ogterop wil dat dit voortaan beter verdeeld wordt. Met het nieuwe Drentse productiehuis verwachten ze daar een grote slag in te slaan.
Voor het productiehuis is Stichting Drents Productiehuis Mevrouw Ogterop opgericht. De naam van de stichting verwijst naar Lammigje Ogterop-Worst, de vrouw die ruim 150 jaar geleden opdracht gaf tot de bouw van de huidige grote zaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl