Groote Markt 30 met Laus Steenbeeke en Ilse Warringa op TV Drenthe

Groote Markt 30
Laus Steenbeeke (Geert) en Ilse Warringa (Hanna) in De Groote Markt © RTV Drenthe
Op TV Drenthe is vanavond de streektaal-comedyserie 'De Groote Markt 30' begonnen. Dit programma is al een paar jaar een grote hit bij TV Oost.
De Groote Markt 30 speelt zich af in een Overijsselse kroeg en volgt eigenaar Geert Grotestoek. De hoofdpersoon, gespeeld door Laus Steenbeeke, houdt het liefst alles in de kroeg zoals het vroeger was, maar probeert met de tijd mee te gaan. "Hij runt het café op een geheel eigen wijze", zegt Steenbeeke over de rol die hij speelt. "Hij is het met iedereen oneens en dat levert voortdurend grappige situaties op."

Ilse Warringa

Alles in de kroeg gebeurt onder de bezielende leiding van Hanna, die wordt gespeeld door Ilse Warringa (bekend van onder meer De Luizenmoeder). Hanna is de perfecte vrouw voor Geert, maar voorlopig heeft Geert er geen tijd voor. Het runnen van het café gaat namelijk niet vanzelf.
Steenbeeke is trots op de serie, laat hij weten. "Normaal gesproken ben ik zelf altijd heel kritisch en is er altijd wel wat aan te merken, maar ik kon naar deze serie echt met veel plezier kijken."
De Groote Markt 30 bestaat uit zestig afleveringen van ongeveer een kwartier.
Groote Markt 30 op TV Drenthe: aflevering 1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl