Seksspeeltjesbedrijf bereikt hoogtepunt: recordomzet door corona

easytoys ANP
Een artikel van EasyToys op de Huishoudbeurs © Hollandse Hoogte / Harold Versteeg
Seksspeeltjesbedrijf EasyToys van ondernemer Eric Idema uit Annen heeft over vorig jaar een omzet van 65 miljoen euro geboekt. Niet eerder bereikte het bedrijf zo'n hoogtepunt. De coronacrisis is volgens de erotiekgroothandel de belangrijkste reden voor de recordomzet.
Dat schrijft de Volkskrant vanochtend. Vooral de zogenoemde Tarzan-vibrator ging hard. Maar ook masturbators, cockringen, buttplugs en glijmiddel waren hot items.
Ook dit jaar gaat het tot nu toe goed met de verkoop van slaapkamervertierspullen. Na de instelling van de avondklok in januari nam het aantal bestellingen zelfs tijdelijk met 170 procent toe.
Eric Idema
Eric Idema met het FC Emmen-shirt waar zijn bedrijf op pronkt © RTV Drenthe/René Posthuma
Andere reden voor de toegenomen populariteit is volgens het bedrijf de discussie rond de sponsoring van FC Emmen. Voetbalbond KNVB wilde de naam van het bedrijf niet op de shirts hebben, maar na veel ophef paste de bond de regelementen aan en werd er toch akkoord gegeven.
EasyToys kreeg er vorig jaar 440.000 nieuwe klanten bij en die zorgden voor 10 procent meer inkomsten. Toch was er ook een flinke anticlimax: door de blokkade van het Suezkanaal eind maart liep de levering van twintig containers vertraging op en dat kostte het bedrijf miljoenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl