CDA Tynaarlo vraagt zich na dodelijk ongeluk af hoe veilig afslag A28 is

Ongeluk A28
De auto kwam tegen een boom tot stilstand © Persbureau Meter
Hoe gevaarlijk is de afslag A28 bij De Punt en welke maatregelen kunnen ongelukken in de toekomst te voorkomen? Dat vraagt het CDA in Tynaarlo zich af na het ongeluk dit weekend waar een 46-jarige Groninger uit de bocht schoot en om het leven kwam.
"We zijn bezorgd over de verkeersveiligheid", legt CDA-fractievoorzitter Henk Middendorp uit. "We willen dat de gemeente Tynaarlo alles uit de kast haalt om de wegen zo veilig mogelijk te maken." De partij vraagt het college van B&W dan ook om een lijst met alle ongevallen van de afgelopen 10 jaar bij de afslag van de A28 bij De Punt en Eelde. Daarnaast willen ze weten welke maatregelen zijn genomen of nog worden genomen om dit verkeerspunt veiliger te maken.
Bij de A28 vanaf Groningen bij afslag De Punt kom je op een T-splitsing. Links ga je naar De Punt en Eelde. Rechts richting Glimmen. Volgens de fractievoorzitter moet de gehele afrit aangepakt worden. "Bij de T-splitsing zie je nog steeds veel aanrijdingen en blikschade. Aan de andere kant bij Glimmen is een aantal jaren geleden een rotonde aangelegd. Dat maakt het veel veiliger."
Ook oppert Middendorp dat het college eens moet praten met andere partijen als de provincie en Rijkswaterstaat. "Misschien kan een geleiderail worden neergezet. Daardoor schiet je niet door, maar wordt je als automobilist die van de weg af schiet afgeremd. Dat kan wel het verschil maken in het overleven of niet."

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl