Grote brand bij keukenzaak Emmen onder controle

EMMEN - De brand in een bedrijfspand in Emmen met meerdere keukenzaken is onder controle. De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Drenthe.
De brand bij het bedrijf aan de Cornelis Houtmanstraat op een industrieterrein werd rond half zeven ontdekt. "Iemand zag rook uit een openstaande deur en uit roosters komen", aldus de woordvoerster.

Hitte
Volgens getuigen brak de brand uit in het deel van het bedrijfspand waar Keuken Design gevestigd is. De brand woedde eerst alleen beneden in het gebouw, maar sloeg door naar de bovenverdieping. "Omdat de situatie binnen niet helemaal overzichtelijk is, werd opgeschaald naar grote brand. Dat heeft ook met de hitte in en buiten het pand te maken."

Behalve de brandweer uit Emmen, rukten korpsen uit Sleen, Emmer-Compascuum, Schoonebeek en Klazienaveen uit om het vuur te bestrijden. De brandweer gaat het pand nu ventileren om de rook eruit te krijgen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De politie heeft het pand met linten afgezet en gaat onderzoek doen. Er zijn geen gewonden gevallen.
Meer over dit onderwerp:
Emmen 112 brand brandweer gemeente Emmen
Deel dit artikel: