Goud voor Madelein Meppelink uit Emmen op EK beachvolleybal

BEACHVOLLEYBAL - In een volgepakt Haags Zuiderpark hebben Madelein Meppelink uit Emmen en Sanne Keizer de Europese titel veroverd.
Beide ervaren beachvolleybalsters wonnen in de finale ook van Nina Betschart en Tanja Hüberli uit Zwitserland met 2-0 (21-16 26-24).

Verrassende winst

Voor Keizer en Meppelink kwam de titel enigszins als een verrassing. Ze werden ieder eenmaal eerder Europees kampioen, beiden met Marleen van Iersel aan hun zijde. Maar samen vormen ze nog geen jaar een koppel. Keizer combineert haar loopbaan als topsportster zelfs met het opvoeden van haar tweeling.
Eerder vandaag gaven ervaring en vechtlust ook de doorslag in de gewonnen halve finale tegen het Tsjechische koppel Barbora Hermannova/Marketa Slukova: 2-1 (20-22 21-17 15-12). Het Nederlandse duo kwam in de beslissende set terug van een achterstand van 10-6.

'Kampioen in eigen land'

"Eigenlijk waren we al tevreden met een plaats bij de laatste acht", verklapte Meppelink. "We spelen nog niet lang samen." "Dit hadden we echt niet verwacht", jubelde Keizer. "Kampioen worden in eigen land, dit is prachtig."
De andere Drent op het EK, Christiaan Varenhorst uit Nieuw-Buinen, werd met zijn partner Jasper Bouter uitgeschakeld in de kwartfinale.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl