Vermeende schutter Lekstraat Assen verdacht van poging tot moord

Lekstraat
De Lekstraat, waar de auto in februari werd beschoten © Van Oost Media
De 28-jarige Assenaar die vastzit omdat hij in februari heeft geschoten op een geparkeerde auto aan de Lekstraat in zijn woonplaats deed dat naar aanleiding van een ruzie om drugs. Dat zei de officier van justitie tijdens de eerste openbare zitting in de zaak bij de rechtbank in Assen. De Assenaar wordt verdacht van poging tot moord.
Op de vroege ochtend van 20 februari zag het slachtoffer vanuit zijn huis in de wijk Pittelo hoe er twee keer op zijn auto geschoten werd. Hoewel daar niemand in zat, ziet het Openbaar Ministerie het schieten als een poging tot moord, omdat de auto vlakbij het huis van het slachtoffer stond en hij daarom ook gevaar liep.

'Waanzinnige reactie'

"Hij heeft in totale waanzin na een drugsruzie op straat geschoten op een auto", beschreef de officier, die dat betitelde als 'een kleine aanleiding met een waanzinnige reactie'. Hij vindt dat de verdachte vast moet blijven zitten.
De advocaat van de Assenaar vroeg de rechtbank zijn cliënt vrij te laten, omdat de man nu nog een baan en een huis heeft en die kwijtraakt als hij veel langer in de gevangenis zit. De inhoudelijke behandeling staat pas gepland in oktober dit jaar. Die zou de man thuis moeten kunnen afwachten, aldus zijn advocaat.

Verdachte onvindbaar in gevangenis

Voordat de rechtbank daarover een beslissing neemt, wil ze eerst de verdachte zelf spreken. De man zou de zitting vanochtend via een videoverbinding vanuit de PI Veenhuizen volgen, maar daarvoor bleek niets te zijn geregeld. Terwijl de rechtbank een zogeheten tijdslot van een half uur had geregeld waarop de verdachte voor de camera zou zitten, zeiden PI-medewerkers van niets te weten, toen de griffier naar de gevangenis belde. Even later kreeg de rechtbank de boodschap dat ze de verdachte niet konden vinden.
Zichtbaar geïrriteerd besloten de rechters dat ze binnenkort een nieuwe poging doen om de man vanuit de Drentse gevangenis te spreken te krijgen en daarna beslissen of hij daar langer moet blijven. Ze hebben zijn advocaat al wel toestemming gegeven om twee getuigen te mogen horen bij de rechter-commissaris. Ook wordt op zijn verzoek extra DNA-onderzoek verricht aan het vuurwapen.

Bedreiging tijdens videogesprek

Behalve van het schieten wordt de 28-jarige Assenaar er ook van verdacht dat hij het slachtoffer tijdens een videogesprek op 20 februari een vuurwapen heeft laten zien, dat op de lens heeft gericht en heeft gedreigd hem, zijn dochter en ouders dood te schieten. Ook staat hij in oktober terecht voor het bezit van het wapen en munitie.
Een 35-jarige medeverdachte staat dan ook terecht voor zijn rol bij de beschieting aan de Lekstraat in de wijk Pittelo. Hij zit niet meer vast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl