Dutch Rescue Dogs uit Sleen ingezet naar zoektocht vermiste jongen in Italië

SLEEN - Een vrijwilliger van Dutch Rescue Dogs uit Sleen is met een zoekhond onderweg naar Italië. De Italiaanse politie heeft toestemming gegeven om vanuit Nederland honden in te zetten in de zoektocht naar Koen van zeventien uit Soest.
De jongen verdween in de nacht van donderdag op vrijdag in de buurt van de camping in Pacengo waar hij met zijn ouders was, na een avond stappen met vrienden.

De vrijwilliger met hond van Dutch Rescue Dogs wordt vanavond in Italië verwacht. Op korte termijn reist ook een team met elf honden van Stichting Reddingshonden RHWW af naar het Gardameer. "We zijn nu met een team onderweg. We gaan daar een verkenning doen en hebben, als het nodig is, een aantal teams klaar om de zoekactie te versterken. Maar we willen de Italianen niet voor de voeten lopen in de zoektocht", zegt een woordvoerder van Dutch Rescue Dogs. 

Zoekhonden werken anders dan speurhonden, die geursporen volgen. Zoekhonden kunnen worden ingezet als de geursporen door de hitte zijn verwaaid, bijvoorbeeld in een gebied met bossen en sloten.

Update 23/7
Het lichaam van de vermiste Koen van Keulen is maandag gevonden. De Dutch Rescue Dogs waren op dat moment aan het zoeken, maar niet op de plek waar het lichaam is gevonden.
Deel dit artikel: