Zandwinningsplek bij Ubbena steeds vaker bezocht: 'Levensgevaarlijk'

Ubbena zandwinning
Mensen betreden het terrein, terwijl dat niet wordt gedoogd © Politie Noord-Drenthe
De zandwinning die het bedrijf Trip-Popken uitvoert in Ubbena wordt verstoord. De plek die naast een zwemplas ligt wordt steeds vaker bezocht, met name door de jeugd. Maar het terrein is verboden voor onbevoegden vanwege het gevaar dat komt kijken bij plekken waar zandwinning plaatsvindt.
Ondanks dat het bedrijf volgens de politie 'duidelijk heeft aangegeven op de borden bij het terrein' dat onbevoegden niet welkom zijn, wordt het gat van Trip, zoals de plek ook wel genoemd wordt, nog steeds bezocht. Ook als de hekken overdag geopend zijn voor werkverkeer, is het voor anderen niet toegestaan om er aanwezig te zijn.

'Levensgevaarlijk'

Bij de zandwinningsplek is het namelijk gevaarlijk. Trip-Popken gaat ervan uit dat het vooral jongeren zijn die klimmen op de hoge zandbulten, die gebruikt kunnen worden als hangplek. Het bedrijf laat weten dat dit gevaarlijke situaties kan opleveren vanwege instortingsgevaar en drijfzand.
"We ervaren veel overlast, het is heel vervelend. Het lijkt leuk, maar wat er gebeurt heeft veel consequenties. Het besef ontbreekt bij degenen die zich hiermee bezighouden", laat Trip-Popken weten. "Er moet nu wat gebeuren, dit moet stoppen." De politie noemt de zandbulten instabiel en waarschuwt eveneens. "Er kunnen levensbedreigende situaties ontstaan."

Schade

Daarnaast ziet de politie dat het zand wordt vervuild met achtergelaten glas(scherven). Daardoor kan het bedrijf schade oplopen, omdat het zand op die manier niet kan worden verkocht, omdat de kans bestaat dat mensen verwondingen oplopen. "Wij zien graag iedereen weer veilig thuiskomen", aldus de politie. "Er zal de komende tijd daarom extra worden gecontroleerd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl