Glaspanelen DNK aan kant Weiersstraat weggehaald

Glazen panelen DNK
Glazen panelen van de DNK in Assen worden weggehaald © RTV Drenthe / Mark Ringenier
Alle glaspanelen in de gevels van De Nieuwe Kolk (DNK) aan de kant van de Weiersstraat in Assen zijn weggehaald. Dat betekent dat de Weiersstraat weer normaal door het verkeer kan worden gebruikt.
De glazen panelen worden weggehaald uit voorzorg, zodat ze niet naar beneden vallen bij harde windstoten of een storm. Op 13 maart gebeurde dit al bij de achtergevel van het pand. Gisteren werd bekend dat de gemeente de kosten voor het verwijderen van de vijfhonderd sierpanelen gaat verhalen op bouwbedrijf BAM.
De gemeente Assen verwacht dat de parkeergarage van DNK vanaf donderdag weer open is. De parkeerplekken aan de Keerweer zijn eind deze week weer bereikbaar, zo is de verwachting.

Problemen

Het DNK kent al een langere geschiedenis met problemen aan het gebouw. In 2013 kwam een deel van het plafond van de bibliotheek naar beneden, in 2014 werden ondeugdelijke theatervloeren vervangen, in 2015 stortte een deel van het systeemplafond in de parkeergarage naar beneden waardoor dertig auto's de garage niet konden verlaten en in 2020 was er sprake van lekkage aan het dak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl