Geheim bezoek aan TT levert positief rapport over komst Formule 1 naar Assen op

Er zijn weer flinke stappen gezet om de Formule 1 naar Assen te halen (Rechten: Kim Stellingwerf)
Er zijn weer flinke stappen gezet om de Formule 1 naar Assen te halen (Rechten: Kim Stellingwerf)
ASSEN - Er zijn weer flinke stappen gezet om de Formule 1 naar Assen te halen. Tijdens de TT blijkt een delegatie van de organisatie van de Formule 1 in het geheim op bezoek te zijn geweest.
En dat heeft een voor het TT Circuit positief rapport opgeleverd. Jos Vaessen hoorde dit tijdens een bezoek aan Hockenheim waar vandaag een Formule 1 wedstrijd was. Vaessen is de man die het voortouw neemt in het naar Assen halen van de Formule 1.
Lees meer: Jos Vaessen over Formule 1: Het kabinet is het Noorden nog wat verschuldigd​
Opsteker
"Wij wisten helemaal niet dat ze zouden komen. Dit rapport is voor ons een enorme opsteker en daarnaast hebben we in Duitsland weer hele goede gesprekken gevoerd met de organisatie van de Formule 1. Die was lovend over de organisatie van de TT. Ons werd gevraagd door te gaan met dit project."
Ook heeft Vaessen een bezoek gebracht aan de verschillende renstallen: "Die zijn zeer enthousiast. Natuurlijk ook door Max Verstappen, de toenemende populariteit in Nederland en niet onbelangrijk: we waren uitgenodigd om naar Hockenheim te komen, dus het was niet ons initiatief."
Afgesproken is dat eind augustus opnieuw een delegatie van de Formule 1 naar Assen komt. Dan vooral om de diverse faciliteiten te bekijken. "Ze kijken dan bijvoorbeeld hoe het medisch centrum en de persruimte eruitzien, en of het logistiek allemaal in orde is. Daarnaast willen we aanpassingen aan het circuit doen en ook die zijn zeer positief ontvangen."
Lees meer: Zó presenteert Assen zich internationaal als Formule 1 stad​
De deur een stuk open
Het is dus nog niet zeker of de Formule 1 naar Assen komt, maar vertrouwen heeft Vaessen er zeker in. "In december zei ik, 'we hebben de voet tussen de deur', en nu zeg ik 'we hebben de deur een stuk open'. Ik heb echt het idee dat het erin zit. En voor de organisatie van de Formule 1 is het ook een prioriteit om de Formule 1 naar Nederland te brengen."
Volgens Vaessen moet dit najaar de definitieve beslissing vallen: "We hebben gezegd dat in 2020 de Formule 1 naar Assen moet kunnen komen. Daar reageerden ze in ieder geval niet negatief op. Het is allemaal natuurlijk nog niet zeker, maar we hebben dit weekend niet één, maar een heleboel stappen gezet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl