Stookverbod in Westerveld, andere gemeenten wachten af

HAVELTE - Westerveld heeft als eerste gemeente in Drenthe een stookverbod ingesteld vanwege de aanhoudende droogte. En dat betekent dat de barbecue in de tuin voorlopig niet aangestoken mag worden.

De andere Drentse gemeenten wachten eerst een advies van de Veiligheidsregio Drenthe af. 

Barbecue uit
Het stookverbod in de gemeente betekent dat er in open ruimtes geen sfeervuren mogen worden ontstoken, zoals terrashaarden en vuurkorven, maar ook geen kaarsen of fakkels. Bovendien mag geen vuur worden aangestoken voor het bakken en braden en daarmee moet ook de barbecue in de tuin uit. 

Burgemeester Rikus Jager wil met het stookverbod vooral een beroep doen op het gezond verstand van mensen en stelt dat het koken en bakken in open ruimtes nu echt gevaarlijk is. 

Hoogeveen en De Wolden lieten weten ook een stookverbod in te stellen, maar nu blijkt dat zij geen strengere regels invoeren. Het blijft verboden om vuur te stoken op openbaar terrein, maar de barbecue in de tuin mag daar gewoon aan. Wel roepen de gemeenten op voorzichtig te zijn met vuur in eigen tuin. 


De Veiligheidsregio Drenthe heeft inmiddels posters laten drukken met tips over hoe je de kans op natuurbranden beperkt. Die posters worden door heel de provincie opgehangen.
Deel dit artikel: