Einde verkeersterreur Huis ter Heide nabij: Koelenweg afgesloten

Koelenweg
De Koelenweg bij Huis ter Heide © Mathijs Renkema / RTV Drenthe
Na jaren verkeersoverlast sluit de gemeente Noordenveld de Koelenweg in Huis ter Heide af voor verkeer. Verkeersborden en camera's bewaken de weg die vanaf september zal worden afgesloten.
De afsluiting voor sluipverkeer is een langgekoesterde wens van de inwoners van Huis ter Heide. Hoewel de weg niet geschikt is voor veel verkeer, is het een geliefde route van en naar Kloosterveen. De weg en de bermen hebben in de afgelopen jaren flink te lijden gehad onder het vele verkeer.

Verschillende oplossingen gezocht

Bewoners en ondernemers aan de Norgervaart en de Koelenweg mogen straks nog wel gebruik maken van de weg. Datzelfde geldt voor verkeer naar Zeijerveld, Zeijerveen en Huis ter Heide. Hiervoor moeten zij een ontheffing aanvragen.
De afsluiting van de weg is eerst een proef van een jaar. Wethouder Alex Wekema hoopt dat hiermee eindelijk een einde komt aan de jarenlange verkeersterreur aan de Koelenweg. "Bewoners ervaren de verkeersveiligheid en leefbaarheid als slecht. Wij hebben al verschillende oplossingen gezocht voor dit probleem, helaas zonder gewenst resultaat. Met het afsluiten van de weg hopen wij een einde te maken aan de grote hoeveelheid sluipverkeer en de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren."

Besluit

Of de proef vanaf eind september ook daadwerkelijk van start zal gaan, ligt nog aan de Noordenveldse gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering van 7 juli gaat men een besluit nemen over de wegafsluiting die allereerst voor een periode van 1 jaar zal moeten gelden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl