Dylan Groenewegen en Niki Terpstra rijden Gouden Pijl Emmen

Dylan Groenewegen doet mee aan de Gouden Pijl (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
Dylan Groenewegen doet mee aan de Gouden Pijl (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
WIELRENNEN - Dylan Groenewegen en Niki Terpstra rijden zondag 5 augustus de Gouden Pijl van Emmen.
Sprintkanon Groenewegen won dit jaar de zevende en achtste etappe van de Tour de France. In de kasseienrit naar Roubaix kwam hij ten val en kneusde zijn knie. Groenewegen moest daardoor opgeven tijdens de etappe naar Alpe d'Huez, maar lijkt dus op tijd hersteld te zijn voor het wielercriterium door de straten van Emmen.
Niki Terpstra schreef dit jaar de klassieker De Ronde van Vlaanderen op zijn naam. In 2014 won hij Parijs-Roubaix. Hij is de derde Nederlandse wielrenner die dit presteert. Jan Raas en Hennie Kuiper gingen hem voor.

Flink lobbyen

Volgens Edwin Gels van de Gouden Pijl wordt er altijd flink gelobbyd om de renners binnen te halen. "Dat gaat via Cycling Service, een organisatie die contact heeft met de wielrenners. Er staan nog meer lijntjes uit, maar het is nog lastig te zeggen wie er bij komen. Dat is afhankelijk van het budget en van hoeveel de sponsors willen bijleggen om grote namen binnen te halen", zegt Gels, die onder meer Tom Dumoulin hoopt te strikken.

Breder publiek

Normaal gesproken wordt de Gouden Pijl gehouden op de derde dinsdag in augustus. Dit keer vindt hij dus plaats op zondag 5 augustus. "We hadden al langer de wens om het naar voren te halen", vertelt Gels. "Die tweede dinsdag zijn renners soms in voorbereiding. Daar komt bij dat we verwachten dat er in het weekend een breder publiek komt."

Hooggehakte dames

Wat niet verandert is de aanwezigheid van de rondemissen. Er is veel kritiek op de aanwezigheid van de hooggehakte dames en steeds meer organisaties kiezen ervoor om afscheid van ze te nemen. Bij de Gouden Pijl staan ze er wel "want bij zoveel veranderingen moet je ook een constante houden", grapt Gels.
TV Drenthe zendt de Gouden Pijl live uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl