Gemeenten roepen op voorzichtig te zijn met vuur

Niet barbecueën met vuur (Rechten: Pixabay)
Niet barbecueën met vuur (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Steeds meer Drentse gemeenten vragen de inwoners nadrukkelijk voorzichtig te zijn met vuur in open ruimtes nu het zo droog is.
Gisteren kwamen de gemeentes Westerveld, Hoogeveen en De Wolden met een stookverbod in open ruimtes. Vandaag sloten de gemeentes Coevorden, Borger-Odoorn en Noordenveld zich daarbij aan. Daarbij wordt inwoners gevraagd ook niet meer met vuur te barbecueën, maar elektrisch.
Lees meer: Stookverbod in Westerveld, andere gemeenten wachten af
Andere gemeenten komen nog niet met een algeheel stookverbod, maar hameren er wel steeds meer op voorzichtig te zijn. De meeste gemeenten geven hierover informatie op hun websites. De Veiligheidsregio Drenthe heeft posters door de provincie verspreid met tips over wat te doen en te laten in deze droge periode.
Een bloedhete Fiets4Daagse, het hitteplan is van kracht, Drentse gemeenten met stookverboden en waterschappen die maatregelen nemen. Het is warm en droog in Drenthe. In het
leest u al ons nieuws daarover.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl